Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Monka.no (Collectible AS) samler inn og benytter personopplysninger.

Behandling av personlige data er nødvendig for at vi skal kunne ivareta våre kontraktsforpliktelser og betjene deg som kunde. Personlig data kan også benyttes til følgende formål: Salg, kontakt med kundeservice, markedsføring, informasjon, bokføring.

Ved markedsføring på e-post innhentes et eksplisitt samtykke på forhånd.

Ved å gi oss dine personlige opplysninger, godtar du praksis og vilkår som er beskrevet i denne personvernerklæringen.

Om du har innsigelser med hensyn til vår behandling av personvern har du også rett og anledning å klage til Datatilsynet.

Opplysninger som innhentes:
Opplysninger kan registreres og lagres når du registrerer deg på www.monka.no, når du er i kontakt med oss via e-post eller når du bruker våre tjenester.

Hvor lagrer vi informasjon om deg – og hvor deler vi informasjonen om deg med andre?

Nets:
Om en betaler med kredittkort via Nets i nettbutikken vil personlig informasjon som e-post, navn, adresse, personnummer deles med Nets for kreditt.

Paypal:
Om en betaler med Paypal i nettbutikken vil personlig informasjon som e-post, navn, adresse, personnummer deles med Paypal for kreditt.

Vipps:
Om en betaler med Vipps i nettbutikken vil personlig informasjon som e-post, navn, adresse, personnummer deles med Vipps for kreditt.

Arvato Financial Solutions:
Om en betaler med Afterpay (faktura) i nettbutikken vil personlig informasjon som e-post, navn, adresse, personnummer deles med Arvato for kreditt.

Mailchimp:
Mailchimp benyttes for e-postmarkedsføring eller utsendelse av nyhetsbrev. Navn og e-post kan deles med Mailchimp.

Google Analytics:
Google Analytics benyttes for analyse av trafikk. IP-adresser og besøksmønster lagres.

Facebook og Instagram:
Vi benytter oss av Facebook og Instagram til markedsføring av nettbutikken. Ved å følge Monka.no på Facebook og/eller Instagram vil personlig informasjon bli lagret på disse sidene.

WooCommerce og Siteground Hosting:
Vår ehandelsplattform er laget med WooCommerce og data lagres i deres skytjenester. Vi bruker Siteground som serverhost for vår plattform. Informasjon relatert til din ordre kan lagres på Siteground sine servere i Eemshaven i Nederland.

Posten AS:
Vi sender pakker med Posten og deler således nødvendig informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og adresse.

Postnord AS:
Vi sender pakker med Postnord og deler således nødvendig informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og adresse.

Shipmondo:
Vi sender pakker med Shipmondo og deler således nødvendig informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og adresse.

Logistra AS:
Vi oppretter fraktetiketter med verktøy administrert av Logistra AS og deler således nødvendig informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og adresse.

Visma AS:
Vi fører vårt regnskap i Visma og deler således nødvendig informasjon relatert til ordrer slik som navn, telefonnummer og adresse.

Tidio Live Chat:
Tidio Live Chat kan lagre e-postadresser og IP adresser for å tillatte kommunikasjon mellom operatører og besøkende på nettsiden.

Kommunikasjon gjennom e-post og sms:
Som kunde vil du motta kunne motta e-post og sms rundt ditt kundeforhold. F.eks vil vi sende deg e-post/sms relatert til ordrer du har lagt inn, sms med sporingsnummer, glemt passord, informasjon rundt din kundekonto, ol. Dette er definert som berettiget interesse og det vil ikke bes om samtykke til. Vi benytter også e-post til markedsføring og kommunikasjon. Som kunde av Monka.no vil du motta nyhetsbrev så fremst du har gitt et aktivt samtykke til det. Det er mulig å melde seg av nyhetsbrev ved å klikke på avmeldingslinken i e-postene.

Innsyn og retting
Du har krav på innsyn i de opplysninger som er registrert om deg. Kontakt oss på info@monka.no for tilgang til, endring eller sletting av informasjon. Behandling av personopplysningene er basert på samtykke, og du kan til enhver tid trekke samtykke tilbake. Dersom de registrerte opplysninger ikke er riktige eller er ufullstendige, kan du kreve at opplysningene korrigeres i henhold til personopplysningsloven.

Oppbevaring og sletting
Opplysninger som ikke lenger er nødvendig for det formål de er laget for, slettes fra våre systemer fortløpende.

Informasjon om bruk av informasjonskapsler.

En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin.

Vi bruker informasjonskapsler blant annet til å huske din innlogging, passord i kryptert form, til å forbedre brukeropplevelsen og som en del av vår markedsføring mot nye kunder.

Når du besøker våre tjenester, setter vi både midlertidige og varige informasjonskapsler. En midlertidig informasjonskapsel slettes ofte automatisk når du lukker nettleseren din, mens varige kan ligge på din maskin i opptil ett år.

Om du ønsker å lære mer om informasjonskapsler kan http://www.aboutcookies.org benyttes.

Følgende informasjonskapsler er i bruk i våre tjenester.

Bruk av våre butikkløsninger
Vi benytter informasjonskapsler til blant annet å huske deg som kunde og huske innhold i din handlekurv. Uten informasjonskapsler vil ikke en nettbutikk kunne fungere.

Bruk av Paypal Checkout:
Når våre butikkløsninger benyttes sammen med Paypal checkout settes det informasjonskapsler fra Paypal.

Bruk av betalingsløsningen Vipps:
Når våre butikkløsninger benyttes sammen med Vipps settes det informasjonskapsler fra Vipps.

Google Analytics:
Google Analytics benytter informasjonskapsler for analyse av trafikk.

Google Adwords:
Vi benytter oss av annonsering gjennom Google sin plattform. Informasjonskapsler benyttes slik at annonsering kan målrettes basert på besøksmønster.

Facebook Ads:
Vi benytter oss av annonsering gjennom Facebook sin plattform. Informasjonskapsler benyttes slik at annonsering kan målrettes basert på besøksmønster.

Tidio Live Chat:
Tidio Live Chat benytter informasjonskapsler for å kunne gi automatiske svar og beskjeder til besøkende på nettsiden.

YITH Wishlist:
Mens kunden besøker siden vil YITH Wishlist lar kunden opprette og lagre en ønskeliste på monka.no. Ønskelisten vil kunne vise kunden og andre brukere av siden de mest populære varene. Informasjonskapsler brukes til å lagre innholdet i ønskelisten.

Samtykke i bruk av informasjonskapsler:
I henhold til norsk lov har du automatisk samtykket i at vi lagrer informasjonskapsler på din datamaskin dersom du tillater dette gjennom innstillingene i din nettleser.

 

Kontaktinformasjon:
Collectible AS
O.J. Brochs Gate 18
5006 Bergen
info@monka.no